Doorgelicht: Veldslag

Alle kennis die de sjamanen hebben verzameld in de loop der jaren, staat hier in boeken opgeschreven.
Gebruikersavatar
MGM
Berichten: 3935
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:43

Doorgelicht: Veldslag

Berichtdoor MGM » ma 5. dec 2011, 18:28

Hoi Allemaal,

Het leek mij leuk om jullie om de zoveel tijd (1 week, 2 weken, mss meer, ligt een beetje aan de vraag erna en de mogelijke onderwerpen) wat informatie mee te geven doormiddel van een guide voor een specifiek onderwerp. Deze week wil ik jullie mijn ervaringen delen met betrekking tot veldslagen.Veldslagen

Inhoud
Welke veldslag kies je?
Stem je uitrusting af op de veldslag
Wat algemene tips voor en tijdens het gevecht
Hoe voer je een gevecht uit

Welke veldslag kies je?
Over het algemeen zijn de monsters in de veldslagen wat sterker als normaal van dat level. Een level 15 monster uit een veldslag is dus sterker als een level 15 monster wat je in een level tegenkomt. Daarnaast hebben veel monsters in een veldslag een bepaald element waarin ze sterk zijn. Welke monsters bepaalde elementen beschikken is terug te vinden in de naam van de veldslag. Monsters uit een vuurproef beschikken dus het element vuur.

Allereerst is belangrijk om na te gaan waarom je de veldslag wil doen. Al je het voor ervaringspunten wil doen dan zul je enkel veldslagen moeten selecteren welke ongeveer jouw level zijn ( max 4 levels lager of hogere levels). Let wel op dat dit je over het algemeen meer leven kost als dan gewoon monsters in een level afslaan. Daarnaast moet je ook nog een partner vinden om de gevechten mee te doen. Als je nu toevallig iemand die vele levels hoger is dan jou vind om mee veldslagen te doen dan zou dit in dit geval ideaal zijn. Hoger gelevelde spelers vangen over het algemeen de klappen op waardoor jij dus meer overlevingskans hebt en dus de ervaring ontvangt.

Je kan het natuurlijk ook doen om parels te verdienen. Het is dan aan te raden om samen met iemand een level te kiezen die jullie beiden redelijk gemakkelijk aankunnen. Dit kost dan nagenoeg geen leven en je kan dan dus redelijk lang doorspelen. Je krijgt namelijk wel nog steeds allerlei items die verkoopbaar zijn voor parels. Zorg dan wel dat je genoeg ruimte hebt in je tas(sen) om alle items te verzamelen ;).

Tot slot is er een quest waarbij je dagelijks de eindbaas moet verslaan. Het level veldslag dat je dan moet uitvoeren correspondeert met je eigen level welke naar beneden afgerond wordt. Dus als je op dit moment level 29 bent, krijg je een quest om een veldslag aan te gaan van level 25 en daarin de laatste eindbaas te verslaan. Dit zijn meestal redelijk pittige veldslagen en het is dan ook handig om iemand te zoeken die een hoger level heeft om mee te doen. Zo houd je misschien nog wat leven over om andere quests te doen ;).

Stem je uitrusting af op de veldslag
Het is vooral belangrijk als je een veldslag ingaat welke een bepaald element bezit je uitrusting af te stemmen op de veldslag. Als eerste moet je het volgende in acht nemen:
Elk van deze elementen is sterk tegen twee andere elementen, namelijk:

Steen is sterk tegen vorst en zuur.
Vorst is sterk tegen vuur en bliksem.
Vuur is sterk tegen bliksem en steen.
Bliksem is sterk tegen zuur en steen.
Zuur is sterk tegen vorst en vuur.


Je kan in je karakter precies zien welke schade je doet tegen elk element en weerstand je voor elk element hebt. Ga naar inventaris en dan naar het tabblad vaardigheden. Als je over de punten achter schade beweegt krijg je de schade die je tegen elk element doet te zien. De weerstand staat per element weergegeven.

Even een klein voorbeeldje. Je hebt een karakter die veel bliksem schade doet en een hoge weerstand heeft voor steen, dan is een steenproef dus ideaal. Als je bepaalde wapens hebt om dit nog meer te versterken, doe deze dan aan tijdens de veldslag.

Wat algemene tips voor en tijdens het gevecht
Hier volgen even kort op een rijtje wat tips:
  • Zorg voor genoeg drankjes en nog uitputting op je balk hebt. Niets is zo vervelend (vooral ook voor je mede speler) als je halverwege het gevecht wegvalt. Zorg er ook zeker voor dat voor dat je aan het eerste gevecht begint je leven en mana vol zit;
  • Je hebt na iedere ronde de kans om items op te rapen. Tijdens deze periode kun je ook drankjes nemen. Doe dit als het mogelijk is, zodat je geen beurt hoeft te missen tijdens een gevecht;
  • Zorg voor veel plaats in je rugzak. Je krijgt vele items tijdens het gevecht, ook degene die wat minder opleveren. Maar goed, je kan het wel meteen verkopen;
  • Zorg dat je in de buurt van een reizende handelaar bent. Je kan dit natuurlijk ook in de Stad der Drie Winden doen, echter het is voordeliger om dit in een gebied te doen. Als je dit in een gebied doet, vallen alle items uit het laatste gevecht in het gebied ipv in de arena. Mocht je dan niet genoeg plaats hebben in je zak, dan kun je deze later nog oppakken.

Hoe voer je een gevecht uit
Daar sta je dan, in een verlaten dorp, twee vervelende monsters tegenover je met je kameraad. Hoe ga je dit in godsnaam aanpakken….

Allereerst is het belangrijk om het verloop van een gevecht een beetje te snappen. Je kan er vanuit gaan dat de monsters het karakter van het hoogste level aanvallen. Dit veranderd zodra het monster meer schade heeft ontvangen van de andere speler. Dit zelfde monster blijft dan op het andere karakter (de lager gelevelde) slaan totdat hij zelf bezwijkt of de hoger gelevelde speler meer schade doet op dit monster. Het andere monster zal tijdens het gevecht nog altijd slaan op de hoger gelevelde. Nu is er nog een monster over. Deze zal door blijven slaan op de hoogst gelevelde totdat de andere speler hem meer schade aandoet. Hij zal dus blijven switchen door het gevecht heen. Het is wel allemaal bij benadering overigens. De grens is niet geheel bekend.

Nu rest de vraag hoe je het beste een gevecht kan uitvoeren. Om het beste een gevecht door te komen is je kans groter om zo snel mogelijk een monster te verslaan om de simpele rede dat er dan een minder is die je schade doet. Wat je vaak ziet in een gevecht die je samen met iemand van een hoger level doet is dat deze een monster laat staan met een klein beetje leven voor de andere speler. Maak ook goed gebruik van je vaardigheden tijdens de gevechten. Als je bijvoorbeeld een vuur-aura hebt, zet deze dan in in een steenproef. Als je een monster niet kan neerslaan met een normale aanval, gebruik dan even een extra schade aanval. En als je leven bijna op is, vergeet vooral niet een drankje te nemen.


Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Als je anderen ervaringen hebt of nog extra ervaringen voel je dan vrij om deze vooral te posten. Mocht je nog andere onderwerpen hebben waarover je meer wil weten, geef ze dan aan mij door. Misschien is het wel iets voor de volgende keer ;).

Met vriendelijke groet,

MGM